Waterpijp-online.nl twitter Waterpijp-online.nl facebook


Vragen? Bel: 06-11989132 (bereikbaar op werkdagen van 9-16u)


Vortex

1 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Vortex tabakskom

De Vortex tabakskom is ontwikkeld naar aanleiding van het op de markt komen van Steam stones. Steam stones zijn steentjes die met een smaakstof vochtig zijn gemaakt. Het is een alternatief voor normale waterpijp tabak en bevat geen nicotine of teer. Het nadeel van de steentjes is dat ze heel vochtig zijn. Bij gebruik met een normale klassieke tabakskom loopt er relatief snel vocht weg in de schacht. Dit heeft tot gevolg dat je veel korter de smaak behoudt van je steam stones. Om dit probleem tegen te gaan heeft men de Vortex kom ontwikkeld.

In tegenstelling tot de klassieke kom, waar de gaatjes in de onderkant van de kom zitten, zitten de gaatjes van een vortex kom in een verhoogd middenstuk van de kom. Hierdoor krijgt het vocht geen kans om de schacht in te lopen. Je kunt dus langer roken met je steam stones. Het spreekt voor zich dat de vortex kom heel populair is in gebruik. Dit volgt 1 op 1 de populariteit van de steam stones. Je kunt met de vortex kom overigens ook normale waterpijp tabak roken. Hij is multifunctioneel in gebruik. 

Er zijn wel verschillende kwaliteiten in de vortex kommen. De goedkopere hebben af en toe de gaatjes toch nog relatief laag in de kom. Bij de duurdere exemplaren heb je dit niet en deze zullen dan ook prettiger roken.